torsdag 9 juli 2009

prästväska

Som blivande präst har jag insett att när ordet "blivande" försvinner från det påståendet, kommer jag behöva endel saker. Stuff. Materiella prylar. 
Bland annat kommer jag behöva en väska till. En som jag kan ha mappar i med papper i. Det måste få plats en kyrkohandbok, en bibel, emellanåt en dator, diverse foldrar, en psalmbok gissningsvis och en del annat smått och gott en präst bör ha till hands under diverse hembesök, sorgehus, dopsamtal, gudstjänster. 
SÅ jag har tittat på väskor. Det är inget jag är särdeles bra på. Jag har haft likadana axelväskor i många år nu, och sist köpte jag en likadan igen fast i läder istället för tyg så att jag skulle slippa köpa en ny på flera år. (det funkade).
Nu hittade jag en ganska, eller nej, faktiskt riktigt fin väska jag skulle kunna tänka mig att leva med, på en favorit affär på nätet. Bluebox är en trevlig liten pyssel nät-butik jag verkligen kan rekommendera. Bland annat har de "akutgåvor" man kan få skickat hem till sig typ dan efter man beställt den. 
Den är ganska dyr så jag ska försöka hitta en mindre dyr, aningens sämre kvallite kanske, liknande väska nån annanstans. Det är så jag jobbar. Går till MQ och hittar nåt fint för att sen gå till H&M och hitta samma sak billigare. Värt. Frågan är vart man hittar billiga väskor...?



eller borde jag satsa på nåt mer formellt? Jag skulle vilja ha nåt som inte är tråkigt. En portfölj i läder blir så manligt på nåt sätt... Tur att det är ett tag kvar till prästvigningen... 


1 kommentarer:

Emi sa...

Detta var en fundering jag aldrig hade kommit på själv... Intressant...

Skicka en kommentar