tisdag 25 augusti 2009

terminstart


Idag har det varit inledning på Johannelunds teologiska högskola. 
Det börjar med en gudstjänst med upprop och tal av rektorn, och det känns alltid lite som att man är tillbaka på högstadiet eller folkhögskolan. 
Sen var det träffar i klasserna, och vi satt i ett klassrum och fick information om vad vi ska göra under terminen, kurser och annat viktigt. Även ett viktigt papper - en ansökan till praxis (sista terminen) som är till våren. Man msåte skicka med antagningsgodkännanden från både domkapitel och biskop och sånt. Det slog oss att det är sista året vi påbörjar. Det blev lite verkligare idag. 

Sen var det temaveckans inledning. Jag har ju varit med och planerat så det var väl lite nervöst, men det gick bra. Vi började med information och att berätta lätt pinsamma och utlämnande anekdoter om vad som kan hända när man har musik inblandat i gudstjänsten. Det var pinsamt att berätta om men det gav en humoristisk inledning plus att det var en viktig poäng att börja med - det blir fel ibland, pinsamt och jobbigt, kanske speciellt med musik, men man vinner inget om man inte vågar. 
Direkt efter det gick vi in i kyrksalen och sjöng psalmer en ganska bra stund. Jag hade satt ihop en lista på psalmer utifrån kyrkoåret - en psalm per söndag eller period, och den röda tråden höll ihop det hela. Vi hade ett gäng musiker och olika sättning på alla psalmer - alt sax, trumpet, tuba, irländsk flöjt, piano, guitar, bas, orgel, fiol och en näsflöjt. Och så mig vid mikrofonen. Det gick bra och var till och med ganska roligt, musikerna var grymma. Folk sjöng och vi avslutade det hela med bön om att vi ska få fortsätta prisa Gud med vår sång. 

Det är alltid svårt att säga hur det går när man själv stått vid mikrofonen, men det verkade som att folk var nöjda och fattade poängen med vad vi gjorde. 

Nu ska jag förbereda morgondagen, läsa lappar, titta på frågor och en del sånt. Det är föreläsningar och frågestunder, morgonbön och en del annat imon. Så jag ska börja jobba nu. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar